10 april 2014

Paas recepten

Paasstol recept en eventuele ideeën!

Binnenkort is het weer Pasen, we vieren dan dat Jezus uit de dood is opgestaan (o ja). Daarbij hoort een feest en bij alle feesten is meestal lekker eten op tafel te vinden. Zo ook bij Pasen en hier wat ideetjes! 

Paasstol

Voor 4 mensen


  • 500 gr bloem                                 Tip: Voeg zelf wat bij of haal wat weg van iets wat niet de basis is.
  • 30 gr gist
  • 1/4 liter lauwe melk
  • 100 gr boter
  • 50 gr suiker
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  •  1 citroen en 1 sinaasappel > geraspte schil
  • 100 gr gemalen amandelen
  • 300 gr rozijnen
  • 50 gr stukjes walnoten
  • 400 gr amandelspijs


  1. Doe wat meel in je kom waar je in kneedt en maak er een kuiltje in. Doe hier de gist in en mix dit een beetje met de lauwe melk en wat van het andere meel. Daarna 15 minuten op een warme plek laten staan, afgedekt.
  2. Doe de gesmolten boter met de suiker, ei, zout, citroen- en sinaasappelrasp, gemalen amandelen, walnootstukjes en rozijnen door het deeg, eventueel nog iets anders qua citroen en sinaasappelrasp. Kneed het tot een goed deeg.
  3. Laat het deeg voor de tweede keer rijzen, op een warme plek. Het moet verdubbeld zijn in dikte. Kneed goed, en uiteindelijk uitrollen in een rechthoekige vorm. Vorm van de amandelspijs een lange rol en leg deze in het midden van het deeg (over de lengte).Doe het zo dat je het brood oprolt en het in de vorm van een inderdaad, een stol doet.
  4. Dertig minuten laten rijzen. 
  5. 5. Oven voorverwarmen op 220 graden C. Het brood 40-60 minuten bakken.

 

Later deze week meer recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten