28 september 2014

Chinese kranten potloden test!

Chinese kranten potloden test!


    een test over deze potloden, zijn ze fijner en mooier dan normale potloden?

Al een tijdje heb ik ze, maar toch vond ik het leuk om een testje erover te doen. Chinese kranten potloden. Potloden met een buitenkant met samengeperste kranten, en met het potlood zelf in de binnenkant. Zijn ze fijner om te kleuren en mooier dan normale potloden? Ik ging het testen.





Deze potloden

Deze potloden komen uit China, en zijn gemaakt van oude kranten die weggegooid zijn. Ze zijn om een potlood zelf gewikkeld, ongeveer 5/6 laagjes dun krantenpapier. Daarna strak samengeperst. Maar is dit alles een voordeel? 

Zo kleuren ze, sorry voor de onscherpe foto's!

Het eindresultaat

Pigment: Op zich kleuren ze goed. Misschien een beetje licht en korrelig, maar als je hard drukt komt er wel goed pigment af. Wil je deze gebruiken om licht te kleuren, dan is dit niet de beste. Je kan er wel mee door, maar ik heb betere gezien. 
Voor fel kleuren is deze wel prima geschikt!

Vasthouden: Dat gaat prima! Niet te stroef en niet te glad. Je kan er lekker mee kleuren! Omdat hij ook rond van vorm is past hij makkelijk tussen de ruimte van je duim en je wijsvinger. Zorgt daar dus niet voor irritatie in die ruimte.

Uiterlijk: Nou ja, dat kan je wel raden. Veel leuker dan normale potloden! Je ziet echt leestekens als je naar het potlood kijkt en het is wel zo dat het een beschermend laagje er over heen heeft. Dus niet dat als het nat wordt dat het dan een groot lekkend festijn is. Bij sommige potloden zie je vaag blauw of roze van een afbeelding erdoor heen. Dus qua uiterlijk veeeeel beter en origineler dan andere potloden.

Een potlood van dichtbij

Rating: 



Voordeel: veel leuker en creatiever dan normale potloden. En ze houden lekker vast. Voor fel kleuren prima.
Nadeel: als je licht probeert te kleuren krijg je enigszins een wat korrelig effect, zelfs als je een stevige en vlakke ondergrond hebt. Dat is wel jammer.



Deze potloden heb ikzelf gekregen, maar ze zijn online verkrijgbaar bij onder andere Depositphotos en HiepHiepKado verkrijgbaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten