26 september 2014

Washi tape of masking tape

Washi of masking tape

Wat is deze tape en DIY!

Pruducten van de Hema


Op dit moment is dit soort plakband enorm populair, een echte musthave dus. Ik was laatst bij de Hema en in het schap zag ik ze liggen. Kleine rolletjes met een print erop in de vrolijkste kleuren en printen. Leuk om bijvoorbeeld mee te decoreren, of om gewoon mee te plakken!



Oorspronkelijk komt het product uit Japan. Washi tape, of ook wel masking tape genoemd is een soort plakband die een plakrand heeft, maar ook een decoratieve kant bezit. Het plakt goed en het is stevig.  Langzaam kwam de trend naar ons land en schrijven veel bloggers over deze tape en zijn ze erg enthousiast. Als je alleen als googled vind je vele variaties en webshops die dit product aanbieden. 

Overzicht en rating

Voordeel: Veel leuker dan gewoon doorzichtig plakband en steviger. Leuke print en erg creatief! Je kan er verschillende dingen mee doen en overal op plakken. Ook erg handig om mee te nemen. Verkrijgbaar en alle breedtes en lengtes.
Nadeel: je moet het er stevig op plakken en niet nat maken. Dan gaat het kreukelen en dan krijg je een lelijk effect. Ik heb dat namelijk gezien en dat is echt lelijk. Als je iets netjes moet plakken is het ook niet handig.

Rating: 

Diy


Dit is een filmpje van een meisje (DazzleDIY) dat op Youtube allerlei DIY doet, en die ontzettend leuk zijn!
Hierin laat ze zien wat je kan met Washi tape en hoe je dat doet.

Washi tape nagellak DIY


Jiami van Lifesplash.nl maakte ook iets moois met deze tape, namelijk nagels! Het is ontzettend eenvoudig en snel te doen. En ze legt het duidelijk uit, wat handig is!

Zo zijn er nog veel meer DIY te vinden op blogs en op Youtube. 


Kopen

Washi tape of masking tape kan je kopen bij de Hema, Masking tapes.nl, andere webshops en eventueel het creatieve winkeltje voor ongeveer 2 per 2 rolletjes. 
De prijs is verschillend.




2 opmerkingen: